Beste Baekenaer. Trots presenteren wij de eerste editie van ‘VeurBaek’; een blad gevuld met Beekse verhalen over onze gemeenschap en gemeente.

Het idee voor dit blad is ontstaan tijdens de zomerstages die ik als wethouder elk jaar afleg. Ik loop dan mee met verenigingen, ondernemers en vrijwilligers die op tal van plekken in het Beekse actief zijn. Met iedere stage leer ik Beek weer op een nieuwe manier kennen. En keer op keer sta ik versteld van de gemeenschapszin, het ondernemerschap en de creativiteit waarmee zoveel mensen zich iedere dag inzetten. De meeste ondernemers en vrijwilligers vinden dat zelf trouwens doodnormaal.

Juist daarom vinden wij het belangrijk om die ‘doodnormale’ verhalen te vertellen, omdat die verhalen allemaal juist heel bijzonder zijn. En samen vormen die verhalen het succes van Beek. Van ons bloeiend verenigingsleven, ons ondernemerschap en onze sterke tradities en gemeenschapszin. De reden waarom wij er voor kiezen om juist nú dit blad uit te brengen, hangt samen met de bijzondere tijden waarin we leven.

Het coronavirus heeft een ongekende impact. Dierbaren worden ziek en sommigen komen zelfs te overlijden. De economie krijgt een klap en mensen verliezen hun baan. Ook sociaal is het een tijd die veel van ons vraagt. Want waar we juist elkaars steun goed kunnen gebruiken, moeten we nu noodgedwongen afstand houden. We hopen dat we met dit blad ook een platform bieden voor Beek om met elkaar in contact te blijven staan.

Ik wens u veel leesplezier, blijf gezond, en let een beetje op elkaar.
Ralph Diederen – wethouder CDA Beek

Lees het magazine