Als klein Beeks meisje speelde ze al tussen de kunstgebitten in de praktijk van haar vader. De liefde voor het vak is dus al vroeg ontstaan. Want nu, na een jarenlange opleiding en na veel ervaring te hebben opgedaan in de toenmalige praktijk van haar vader Ed Houben, heeft Anne Dormans-Houben een eigen tandprothetische praktijk geopend in het Medisch Centrum in Beek. Hier kun je voor alles met betrekking tot een kunstgebit terecht.

Anne: “Waar men in Beek de bakker of de fietsenmaker bij de naam noemt als men er naartoe gaat en het daarom ook zo vertrouwd en persoonlijk is, zo zou dat ook in de zorg en mondzorg moeten kunnen. Geen grote praktijk met elke keer een andere behandelaar, maar een praktijk waar vanaf het eerste contact tot de laatste afwikkeling je te maken hebt met dezelfde persoon. Waarmee je een vertrouwensband kan opbouwen.” Die persoonlijke aanpak is de reden waarom Anne als tandprotheticus en haar man Sander als tandtechnicus de praktijk zijn begonnen. 

In de praktijk worden alle behandelingen uitgevoerd door Anne. Ook al het technische werk achter de schermen doen Anne en Sander helemaal zelf, van begin tot eind. En volledig met de hand. Anne: “Doordat wij er bewust voor kiezen alles zelf te maken, kunnen we ook garant staan voor kwaliteit en het perfect personaliseren. Juist dit maakt ons beroep zo mooi!”

De start van de praktijk (vorig jaar op 1 april) viel precies gelijktijdig met de corona-uitbraak en een lockdown. Dit leidde ertoe dat veel mensen niet naar de praktijk durfden te komen. Maar Anne en Sander gingen niet bij de pakken neerzitten en werden net als de thuisbezorgende horeca creatief: “Zo kregen wij bijvoorbeeld een telefoontje van een kleinzoon, die belde voor zijn oma uit Beek wiens kunstgebit kapot was. Hierdoor kon zij niet meer eten. Dat konden wij natuurlijk niet laten gebeuren! We zijn het kunstgebit bij mevrouw gaan ophalen, hebben het in de praktijk gerepareerd en weer netjes verpakt thuis bij mevrouw bezorgd. Nadien kwamen hier meerdere telefoontjes over en is van deze service regelmatig met grote dank gebruik gemaakt”, aldus Anne.

Samen kijken ze nu vooral vooruit: “Na zo’n bewogen eerste jaar in deze coronacrisis zijn wij trots dat we al veel mooie kunstgebitten hebben mogen maken. Dit geeft vertrouwen in de toekomst. Wij helpen graag de mensen uit Beek en omgeving aan een mooi en goed functionerend gebit!” 

Bezoek ook de website